INTENSIIVIterapia on – niin kuin nimi sanoo- intensiivinen ohjelma. Kaikki OCD klinikan tarjoama terapia ei ole INTENSIIVIterapiaa. Tarjoamme itse asiassa useimmiten tavanomaisempaa, viikoittaista terapiaa, joka siis ei ole intensiivistä. Useimmiten se rittää – ja saavutat tavoitteesi.

INTENSIIVIterapia on äärimmäisen tehokasta ja intensiivistä kuntouttavaa hoitoa. Sovitun ajanjakson ajan (1-3 viikkoa, tarpeen mukaan) sinä omistat kaiken energiasi, tahdonvoimasi ja huomiosi vain yhteen asiaan. Jos ongelmasi on pakko-oireinen häiriö, niin se asia on: saavuttamaan tavoitteesi päästä eroon pakko-oireiden; pakkoajatusten ja pakkotoimien orjuudesta. Jos ongelmasi on jokin muu ahdistus, kuten sosiaalisten tilanteiden pelko, niin silloin keskitymme intensiivisesti vain ko. ongelman hoitoon – tavoitteet sovimme yksilöllisesti.
Jos sinä tulet ohjelmaan mukaan motivoituneena ja omistautuneena, minä ja kollegani omistaudumme sinun paranemisellesi 100%; annamme kaiken huomiomme ja osaamisemme käyttöösi.

INTENSIIVITterapiassa yhdistetään kolme tutkitusti tehokkainta menetelmää

1. Altistus ja vasteen esto (ERP)
2. Behavioraaliset testit (BE) joilla vähennetään pelkoja
3. Syvemmällä olevien pelkojen muokkaaminen.

Nämä kolme ydinmenetelmää yhdistetään tehokkaasti yhdeksi INTENSIIVIohjelmaksi joka paitsi siedättää sinut ahdistusta vastaan, myös tekee tarvittavan muutoksen pelkoihin.
Lisäksi käytetään tietoisen läsnäolon menetelmiä (mindfulness).
Kaikki pohjautuu Käyttäytymis ja Kognitiiviseen psykoterapiaan (CBT) joka on oma erikoisalani ja johon olen saanut perusteellisen koulutuksen mm. Southampton Universityn Psykologian laitoksella.

Mistä voit tietää, että se toimii?
Käyttäytymis ja Kognitiivista terapiaa, ERPta ja BE tekniikoita on tutkittu paljon ja huolellisesti. Tieteellisiä tutkimuksia menetelmän tehokkuudesta on helppo löytää netistä. Tutkimukset osoittavat, että altistus ja vasteen esto (ERP) menetelmä jo yksinään

A) vähentää 60% – 70% oireista (keskimäärin – yksilölliset erot voivat merkitä parempaa tai huonompaa tulosta)
B) on tehokkaampaa tai vähintään yhtä tehokasta kuin lääkitys pakko-oireisiin.

Mutta en vaadi sinua uskomaan minun sanaani. Lue itse, tässä kaksi tutkimusta:
Linkki 1 ERP v Medication
Linkki 2 Effectiveness of ERP for OCD

Miten INTENSIIVIhoito toteutetaan käytännössä?

 • Minä tai kollegani teemme ensin, sinun kanssasi, huolellisen alkuarvioinnin jonka aikana tutustumme paitsi ongelmasi vaikutuksiin, myös siihen mikä pitää ongelmaasi yllä – ja miten ja miksi se kehittyi.
 • Arvioimme myös, miten todennäköisesti INTENSIIVIterapia toimii sinun kohdallasi.
 • Tämä arvio voidaan tehdä Skypessä tai paikan päällä Tampereella.
 • Alkuarvio kestää 45-90 minuuttia.
 • Jos päätämme alkaa INTENSIIVIterapian, sovimme milloin.
 • Tapaamme jakson (tarpeen mukaa 1-3 viikkoa; 1-3 pv) ajan Tampereella. Jokainen päivä kestää n. 4 -5 tuntia, mukaan lukien lyhyt tauko.
 • Teemme alusta alkaen työtä voittaaksemme pelon ja teemme paljon käytännön harjoituksia.
 • CBT-INTENSIVE ei voi ikävä kyllä järjestää majoittumista. Useimmat asuvat paikallisessa hotellissa. Jakson ajan teet sovitut harjoitukset myös majapaikassasi.
 • Sinulla on mahdollisuus ottaa yhteys terapeuttiin 24/7 koko jakson ajan.
 • Jakson lopulla arvioimme edistymisesi ja sovimme loput tehtävät, joita sovellat hoitojakson päätyttyä.
 • Hoidon lopuksi sovimme tarpeen mukaan viikoittaisia 45 min skypetapaamisia.

Pakko-oireinen häiriö (Obsessive Compulsive Disorder; OCD) on ’neuro- behavioraalinen’ ahdistus-ongelma josta miljoonat ihmiset kärsivät läpi elämänsä – turhaan, sillä se on voitettavissa. Ja jopa nopeasti.

Osoite

Paavo Kolinkatu 7 A 13,
33720 TAMPERE

Sähköposti

contact@ocd-clinic.com

Ari Saario on British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapists (BABCP) täysin akkreditoima CBT terapeutti ja INTENSIIVIterapian kehittäjä